Punkter i livet

Vi är några dövblinda ungdomar som har tankar och åsikter kring dövblindhet.

#18 God jul och gott nytt år!

Kategori: Allmänt, Dövblindhet

Önskar vi alla bakom bloggen och instagramkontot punkterilivet !
 
 
Bild: Svartvita porträtt på Sarah i hästmask, Helena i röd tomteluva, Sofia i röd tomteluva, Karro i röd tomteluva, Dennis i röd tomteluva samt Malin i röd tomteluva.

Jag som skriver detta är Sofia - som nu har bråttom iväg till min familj och släkt där jag ska fira jul. Hur ska jag klara mig som dövblind där? Ingen tolk, och många som inte kan teckenspråk och att man gärna har mörkt som mys och för en julig stämning. Massor med levande ljus och godisskålar som räcks till mig - som jag ofta missar för att det hamnar utanför mitt synfält.
 
Vad ska jag göra? Stå på mig och be, eller nej, kräv om bättre belysning! Be alla att lyfta upp godisskålen nära deras ansikten så att jag ser vad de egentligen vill, och att de ska försöka teckna/kommunicera med mig med gott humör och inte vara rädd för att säga fel.
 
Och jag ska ta med en bok - för jag blir ofta trött av att träffa massor med folk och kämpa med dålig kommunikation. Så det ska bli skönt att dra mig undan då och då och bara läsa.
 
Nästa år ska jag beställa en dövblindstolk till släkten! Blev inte så iår för det blev bestämt i sista minuten var jag ens skulle fira julafton.fa
 
Ja, som sagt - god jul och gott nytt år på er!

(hinner inte lägga upp en bild, kanske får uppdatera inlägget sen?) uppdatering: Blev en bild från instagram däruppe!

Kram Sofia
 
Kommentera inlägget här: