Punkter i livet

Vi är några dövblinda ungdomar som har tankar och åsikter kring dövblindhet.

#56 Tina inlägg 12

Kategori: Kärlek, Livsglädje

Till sist hittade vi en bra plats att fika på, där det var lä. "Bänken" bestod av en vindpinad tall som lagt sig ner och som erbjöd perfekt sittplats på stammen.


Nu vill jag tacka så hemskt mycket för att jag fått den stora äran att dela med mig lite glimtar av hur en vecka i mitt liv som "DövBlind&Glad" kan se ut. Det har varit himla kul att få prova på ett nytt och intensivt sätt att blogga på. Hoppas ni haft åtminstone hälften så trevligt som jag. =D (smiley)

 Är det någon som skulle vilja ha kontakt med mig på något sätt är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig på min mailadress: tina.dovblind@gmail.com  Ni är också välkomna att kika in på min egen blogg www.dovblind.blogspot.com där jag skriver ett par gånger i månaden.

Syntolkning: En "selfie" med mig Tina till vänster och Flemming till höger. Jag ler, har grön keps och gula solglasögon, min jacka är ljusgrå och jag har brokiga sidensjalar kring halsen. Flemming ler lite mer försiktigt, han har ljusbruna ögon, grönaktig jacka, grön tröja, blå skjorta och en blå stickad mössa med ett rött emblem som döljer hans kopparröda kalufs. Han håller en svart termos i handen. Bakom oss syns trädgrenar.

 

#55 Tina inlägg 11

Kategori: Hälsa, Kärlek, Livsglädje

Idag söndag har vi haft blandat väder. Först strålade solen från klarblå himmel och jag (Tina) och min särbo F bestämde att vi skulle ut och vandra i naturen. Vi kokte choklad, blandade till en fruktsallad och åkte iväg till Sibirien (en skog- och strandremsa strax söder om Ängelholm).

 

Varför det heter Sibirien vet jag inte, men jag kan berätta att när vi kom dit hade solen gömt sig och det blåste halv storm, så nog kändes namnet passande.

 

"Jag vet en bra plats där framme där det är lä, som vi kan fika på." sa F. När vi kom fram till ’där framme’ hittade vi inte lä någon stans.
"Var är bänken du pratade om?" frågade jag F.
"Bänk? Jag har inte pratat om någon bänk. Plats, sa jag, inte bänk."
"Men jag hörde det som att du sa bänk!" kontrade jag.
"Ja. Du önskehörde förklarade F för mig då "jag sa nämligen plats, inte bänk."

 

Som jag skrattade. Vilket bra ord: Önskehöra! Tänk att man kan önskehöra och tro att det är vad man verkligen har hört...


Syntolkning: Ett foto taget på sand- och gräsdynerna vid havet. Till vänster i bild anas en svag rand av hav, mitt i bild tronar en vindpinad tall (det blåser ALLTID här) och strax till höger om den ligger ett av den Skånska kustens alla skyddsvärn. Fram till värnet som är väldigt bra kamouflerat och som nästan helt smälter in i bilden leder en upptrampad stig i gräset.

 

#54 Tina inlägg 10

Kategori: Kärlek, Livsglädje

Hej på er, Tina här igen.

Igår ”firade” jag och F att han nästan är klar med årsbokslutet på sitt jobb och att min tid som ”bokslutsänka” snart är till ända för den här gången. Det är bara att acceptera; är man tillsammans med en person som dribblar siffror i en stor internationell koncern, så blir det många ensamma kvällar och helger från jul fram till en bit in i februari.

Igår kväll köpte vi en stor låda sushi från vårt absoluta favoritsushiställe: Rå Epok (Sushi på Skånska). Deras sushi är exceptionellt god! Det är icke rödlistad fisk och smarriga smaker som gäller på tillbehören. Om du gillar sushi och någon gång besöker Helsingborg eller Lund, så måste du prova!

Syntolkning: Närbild på en Take-awaylåda med olika sushibitar. Längst ner i bild syns två bitar gunkan med räkor, syltad rödlök, ingefära och wasabi. Till vänster ligger olika nigiri-bitar och till höger blandade maki-bitar.