Punkter i livet

Vi är några dövblinda ungdomar som har tankar och åsikter kring dövblindhet.

#55 Tina inlägg 11

Kategori: Hälsa, Kärlek, Livsglädje

Idag söndag har vi haft blandat väder. Först strålade solen från klarblå himmel och jag (Tina) och min särbo F bestämde att vi skulle ut och vandra i naturen. Vi kokte choklad, blandade till en fruktsallad och åkte iväg till Sibirien (en skog- och strandremsa strax söder om Ängelholm).

 

Varför det heter Sibirien vet jag inte, men jag kan berätta att när vi kom dit hade solen gömt sig och det blåste halv storm, så nog kändes namnet passande.

 

"Jag vet en bra plats där framme där det är lä, som vi kan fika på." sa F. När vi kom fram till ’där framme’ hittade vi inte lä någon stans.
"Var är bänken du pratade om?" frågade jag F.
"Bänk? Jag har inte pratat om någon bänk. Plats, sa jag, inte bänk."
"Men jag hörde det som att du sa bänk!" kontrade jag.
"Ja. Du önskehörde förklarade F för mig då "jag sa nämligen plats, inte bänk."

 

Som jag skrattade. Vilket bra ord: Önskehöra! Tänk att man kan önskehöra och tro att det är vad man verkligen har hört...


Syntolkning: Ett foto taget på sand- och gräsdynerna vid havet. Till vänster i bild anas en svag rand av hav, mitt i bild tronar en vindpinad tall (det blåser ALLTID här) och strax till höger om den ligger ett av den Skånska kustens alla skyddsvärn. Fram till värnet som är väldigt bra kamouflerat och som nästan helt smälter in i bilden leder en upptrampad stig i gräset.

 
Kommentera inlägget här: